torsdag 6. mars 2014

Korsveien

Bærer du på smerte? Ser du et stummende mørke rundt deg og inn i fremtiden? Er ensomheten mer enn du greier å håndtere? Lengter du etter at noen skal se din vei med et kjærlig blikk men har kun en murvegg å lene deg mot? Har du grått flere tårer enn noen kan telle? Bærer du på vonde hemmeligheter? Er dine skritt tunge og sorgfulle? Har du mistet et menneske som betydde noe for deg?


Da har du smerte. Bibelen lærer at livet her på jord ikke er en dans på roser. Det finnes død. Det finnes sykdom. Det finnes synd. Det finnes smerte. For ikke å snakke om egoisme uten sidestykke, selvhevdelse og sjalusi.

Det er så mange ulike kors en kan bære. Vi vet ikke hva våre medmennesker har å bære av vonde ting. I blant kan det skje at vi sier noen som sårer andre fordi vi ikke kjente til byrden de bar. Vi tråkket i salaten eller traff deres ømme punkt. Relasjoner kan bli vanskelig av slikt.

Går du korsveien? Bærer du smerten din, er nær ved å segne under byrden? Ser du hvordan "alle" andre lykkes med sine liv mens du blir liggende etter? Lengter du etter hvile, en solskinnsdag, gode venners lag eller fred? Da har jeg et ord til deg.

Jesus sier: Kom til meg, alle dere som strever og bærer tunge byrder, og jeg vil gi dere hvile. Ta mitt åk på dere og lær av meg, for jeg er mild og ydmyk av hjertet, så skal dere finne hvile for deres sjel. For mitt åk er godt og min byrde lett

1 kommentar: