tirsdag 24. desember 2013

Julehjerte

Dette innlegget handler ikke om å ha en empatisk innstilling til sine medmennesker i julehøytiden eller å elske sin neste selv om overskrifta kanskje kunne peke i den retning. Det er rett og slett et innlegg om strikking (som så mange andre). Ei hyggelig dame jeg kjenner sa at hun hadde lyst på et julehjerte så da ble det til i løpet av to adventskvelder og en liten formiddag. Du trenger:
- 2 nøster og litt til rødt fritidsgarn
- rundpinne nr 6 (jeg strikker med magic loop så jeg brukte ingen strømpepinner)
- eventuelt ståltråd, nål og sytråd

Legg opp 6 masker, strikk 1 omg. Sett en merkemaske på hver side (ved begynnelsen av omg og mellom 3. og 4. maske). Legg ut 1 msk hver gang du kommer til en merkemaske, på alle omganger. Økemaskene vil være vridde rundt hjertet. Hvis du ønsker at utleggene kun skal være på kanten av hjertet, legger du ut en maske foran og en etter maskemarkørene på annenhver omgang. Når hjertet er passe bredt (jeg strikket til det var 52 msk på hver side), strikkes fire flæps/hjerteklaffer over 26 masker:

8 pinner - glattstrikk. Så 8 pinner hvor man strikker sammen maske nr 2 og 3 og den tredje siste med den nest siste på retten mens det ikke felles på vrangen. Det gjenstår nå 18 masker. Fell til sist 6 pinner på samme måte som ovenfor, men da både på retten og vrangen. Det gjenstår nå 6 masker. Fell til sist disse seks maskene. Gjør det samme på de tre andre hjerteklaffene. Legg opp seks masker og strikk glattstrikk så lang du vil ha festet (arterien?!). Fest denne til hjertet og knyt løse tråder sammen eller fest dem litt. Så vaskes hjertet sammen med for eksempel røde handduker, tennisballer eller dongeribukser på 60 grader. La hjertet sentrifugeres ordentlig.

Når hjertet er tovet ferdig, kan du dra litt i det hvis du vil at det skal være litt lengre og smalere for eksempel. Jeg sydde fast ståltrådtil å støtte opp flæpsene (bypass-operasjon?!). Hjertet kan pyntes litt eller det kan være ensfarget og jeg anbefaler å gi bort ett til noen du vil glede. Dette går fort å strikke!
Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar