mandag 5. november 2012

Heklet sjal

Kjære mine to blogglesere (Heia Reidun, Heia Gro!)
ENDELIG er sjalet mitt ferdig. Det ble påbegynt i sommer og mens jeg har lagt det bort, fiklet med annet håndarbeid, pusset opp og syslet med andre saker har INGEN andre heklet på det. Men nu, hörni! Den siste luftmaska er på plass og jeg presenterer stolt mitt eget heklede sjal. Jeg har laget større ting før men aldri beholdt noe selv. Men dette, det er bare mitt. Så da sprader jeg rundt i Oslos gater med ei jakke som er alt for tynn - med vilje - av to grunner;
1) Jakken matcher sjalet
2) Når jakka er kald er det ekstra deilig med et stort,varmt sjal!

Oppskrifta på sjalet finner du HER. Jeg har brukt DETTE garnet, nærmere bestemt farge nr 04. Jeg brukte heklekrok nr 4 og det gikk med rett i underkant av 300 gram garn,altså seks nøster.

Det var en kollega som heklet et slikt sjal som gjorde meg oppmerksom på dette mønsteret. Hun brukte flerfarget, tykt, loddent garn (Heia Grete) og vesentlig tykkere heklekrok, så hun har mye større ruter (eller edderkopper som vi sier) på sitt sjal.

Sjalet er ca 220 cm bredt og 75 cm dypt men det er relativt i og med at man kan strekke på det for å forme det.

Forresten (Hei igjen, Gro) - jada jeg skal legge ut bilder av den oppussede stua, jeg har bare ikke hatt tid enda. Men den som venter på noe godt og har lever, får se.
1 kommentar:

  1. Kjempe, kjempefint og flott!!! Gratulerer. Og Copyraisen!

    SvarSlett