lørdag 24. desember 2011

Du har fått julebrev!

Dette du nå skuer er en maskinelt skrevet men personlig tiltenkt julehilsen til gode venner

Selv om det ikke har blitt tid til julekort (JA; prioritert ned) i år så har jeg blitt så bløthjertet at de av dere som faktisk har sendt en julehilsen med mer enn ”god jul” på facebook har inspirert meg til å skrive en liten hilsen tilbake og dette skjer herved. Føl deg beæret over at jeg har sendt det til akkurat DEG og at det var DEG jeg hadde i tanker da jeg skrev disse rader. Jeg dypper fjæra i blekkhuset og går herved i gang:

Året 2011 er i ferd med å ebbe ut og jeg synes årskavalkader er kjedelige og sentimentale så jeg skal prøve å gjøre en vri på resyméet. Jeg vet at jeg skifter tema fort i teksten under her men se på det mer som stikkord fra livet mitt. Les så lenge du orker.

Dette er de tre bøkene likte jeg best i 2011:
1)   Fallet Jesus (Svensk tittel, originalen på engelsk: The case for Christ; boka er ikke utgitt på norsk). Forfatter: Lee Strobel. Dette er en oppbyggelsesbok hvor forfatteren går systematisk til verks for å undersøke om Bibelen virkelig kan være sann og blir gjennom intervjuer med mange forskjellige mennesker overbevist om at den jo må være det.
2)   One Day. Forfatter: David Nicholls. Roman. Bittersøt. Mest søt. Om vennskap og tidsaldre og drømmer og sjææælighet. Man blir veldig glad i hovedpersonene. Boka var mye bedre enn filmen.
3)   Første runde. Roman av samme forfatter som One Day. Hysterisk morsom. Engelsk tittel: Starter for ten.

Noe reising har det blitt også i år. Følgende er steder som jeg har besøkt dette året (de er oppramset alfabetisk, ikke kronologisk selv om jeg har reist kronologisk (??) og ikke alfabetisk)
Bergen (Norge)
Erlangen (Tyskland)
Fredrikstad (Norge)
Hillerød (Danmark)
Hjelmseryd (Sverige)
Jølster (Norge)
Karlstad (Sverige)
Kristinestad (Finland)
København (Danmark)
Lyngseidet (Norge)
Lönneberga (Sverige)
Nordreisa (Norge)
Nürnberg (Tyskland)
Silverdalen (Sverige)
Skien (Norge)
Skjervøy (Norge)
Stockholm (Sverige)
Tromsø (Norge)
Trondheim (Norge)
Wien (Østerrike)
Znojmo (Tsjekkia)
Århus (Danmark)
Årnes (Norge)

Ellers er dette noe av det jeg har fått gjort i året som har gått:
Har fått skrudd opp hyller over TV’en i stua, kjøpt noen sett med fine gardiner, bakt utallig mange boller, rundstykker, kaker, brød, hatt mer enn 50 % belegg for overnatting på sovesofaen min i stua, hatt høy kosefaktor med stearinlys som ikke-uanselig utgiftspost, kjøpt ordentlig kjøkkenbord (etter at det ble turnet i stykker av noen snille tantebarn for ett og eg halvt år siden), lært å lage ertestuing uten å ty til Toro, fått skiftet ut dusjdørene som hadde knekt på badet. Ja denne lista ble visst bare en oppramsing av leilighetsgreier.

På sensommeren anla jeg en tomatplantasje på verandaen til leiligheta mi i Oslo. Eller det er kanskje mer riktig å si at jeg anla én tomatplante. Den brakte i alle fall nydelige tomater og sann glede. Jeg er sikker på at Ari Behn ville sagt at det ville gitt utløp for urkraften i mennesket. Eller han ville følt at det var som å gå på mose, veiledet av en lysfontene. Jeg vet ikke, jeg er ikke Ari Behn. Heldigvis for oss alle.

Jeg har vært i vei nordover flere turer i år og flottest av alt er det å få tilbringe tid med nieser og nevøer, søstre, foreldre og venner i nord. Jeg setter veldig stor pris på naturen som jeg kjenner så godt, båtliv, tur til hytta, det nordnorske lynnet, hilse på kjentfolk i forbifarta og bare å være sammen med venner og familie her i nord.

I året som har gått har jeg også hatt utrolig mange fine kvelder bak meg med gode venner og godt på tallerken og/eller i glasset. Jeg minnes særlig mange fine besøk av fine mennesker. Ett av privilegiene med å bo nettopp i Oslo er at jeg får treffe mange nære og kjære som kommer innom byen på reise og som kanskje er litt middagssulten. Så – kom kom!

En vanlig uke i et siljesk Osloliv er slik:
Åtte-til-fire-jobb hver dag med noe reising men stort sett kontorjobb. Så kommer fritida:
Mandag: Siljedag (klesvask, baking, møter ++)
Tirsdag: Korps
Onsdag: Svømming, så bibelgruppe
Torsdag: Noe sosialt, eventuelt møter o.l.
Fredag: Sosialisering eller Gullrekka
Lørdag: Forefallende greier
Søndag: Gudstjeneste

Og så kommer mandagsmårran veeeldig brått på hver eneste uke. Hvorfor la jeg meg ikke tidligere både fredagen, lørdagen og søndagen i helga som gikk? Alle disse store, ubesvarte spørsmål i tilværelsen.

Jeg er mye engasjert i Messiaskirken i Oslo. Jeg har forskjellige ansvarsoppgaver der og trives veldig godt i menigheta og med folkene som er der. Og så spiller jeg trombone i Vestre Aker Musikkorps som stadig er et elitedivisjonskorps. Dam ti dam ti dam. Følgelig går det med en del helger til seminarer, øvingshelger, konserter og så videre.

Denne vitsen har jeg ledd mest av i 2011:
Det var en gang en mann som gikk på en vei da han hørte stemme som ropte ”Hjelp meg, hjelp meg, jeg er en forhekset prinsesse men om du kysser meg så får du meg og halve kongeriket!” Mannen så ned og så at det var en frosk som hadde sagt det. Mannen tok opp frosken, så på den og la den i lomma. Frosken gjentok sitt budskap; ”Jeg er en forhekset prinsesse men om du kysser meg så får du meg og halve kongeriket!” Mannen gikk videre. Frosken ble utålmodig. ”Hallo, hører du meg?! Jeg er en forhekset prinsesse…” Mannen stoppet og tok frosken opp av lomma. ”Jeg må forklare deg én ting,” sa han, ”Jeg er ingeniør skjønner du. Så jeg har ikke tid til damer men jeg synes en snakkende frosk er veldig interessant!”

Ting jeg har anskaffet dette året:
- Ny laptop: en snerten liten HP som er hurtig og har god batterikapasitet. Jeg er ikke bestevenn med disse Vista-greiene men det er ikke selve laptopen sin feil.
- Ny mobil fordi displayet på den forrige er knust. Jeg skulle fortsatt ønske at vi brukte telefoner bare til å ringe og sende meldinger slik at jeg hadde sluppet å ha en innviklet touch-telefon eller smart-telefon eller hva det nå heter. Disse nye telefonene har jo sviktende elektroniskk, dårlig batterikapasitet, det er umulit å treffe riktig tast når man skal sende melding så det går sakte og blir mye feil. Elendighets forfengelighet…
- Flere av mine yndlingskaffekopper i Swedish Grace fra Rörstrand. Fine!!
- Snørestøvler til bunaden. Veldig stilige!
- Nytt kjøkkenbord som nevnt
- Den nye Bibelen med den nye oversettelsen men jeg har ikke lest så mye i den enda
- Stor ryggsekk

2011 har jeg også brukt til å begynne å like sushi.
Nå er jeg veldig glad i sushi. Mmmm!

Ellers så kan jeg nevne at jeg skal feire nyttår i Rio de Janeiro i Brasil i år sammen med venner fra Sverige. Jeg har ikke vært i Sør-Amerika før men tror det blir en spennende og hyggelig reise. Jeg setter meg på flyet til Rio 29. desember. Ikke forvent å få postkort. Det er for denne turen at jeg har kjøpt sekk (og tusen andre ting).

Et bibelvers som jeg har gjentatt for meg selv gang på gang dette året og som gjør at jeg tør å gå et nytt år i møte:
Jeremia 31:3
”Fra det fjerne har Herren åpenbart seg for meg. Ja, med evig kjærlighet har jeg elsket deg. Derfor har jeg latt min miskunnhet mot deg vare ved.”  


Med takk for at dere leste dere gjennom disse nedtegninger som ble utført da forfatteren var trøtt og med ønske om en rikt velsignet julehøytid,


Klem fra Silje


Gollis og jeg i sommer :-)

1 kommentar:

  1. Hyggelig, oversiktlig og siljelig. God tur sørvestover, og så møtes vi i 2012 der du er inkludert i et av foreløpig to fortsetter :)

    SvarSlett