torsdag 20. november 2014

Lasagne med laks og spinat

Dette er nydelig og temmelig sunn middag. En helt annen type lasagne enn den med kjøttdeig og tomatsaus. En lett og ledig lasagne som gir den jernfattige og omega3-reduserte ny giv. Anbefales på det varmeste! Denne oppskriften er nok til en stor ildfast form og 4-5-6 voksne, avhengig av hvor sultne dere er.



Dette trenger du:
4 halvfrosne laksefileter á 125 gram (=500 g)



50 g smør (til ostesaus)
1 dl hvetemel
1 liter melk
2 dl revet parmesan
1 ts salt
pepper
400 g frosen spinat
3 fedd hvitløk
1 ss smør (til spinaten)
1/4 ts muskatnøtt
salt og pepper

9-12 lasagneplater
ost til å ha på toppen

Dette gjør du:
Begynn med å lage ostesausen:
Smelt smøret, rør inn hvetemelet og spe på med melk litt etter litt. La den koke i 5 minutter for å få bort melsmaken. Tilsett revet parmesan, pluss salt og pepper og ostesausen er klar til bruk.
Spinaten:
Tin spinaten i en kasserolle, tilsett finhakket hvitløk, smør og krydder og la det koke i noen minutter.
Laksen:
Se til at laksen er skinn- og benfri. Skjær halvfrosne filéter i tynne skiver på langs.
Smør formen, legg ostesaus nederst, siden dette med tre gjentagelser: lasagneplater, laks, spinat og saus til sist. Ha ost på toppen.

Lasagnen steikes i 35 minutter på 200 grader. Nyt!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar