Dette er nydelig og temmelig sunn middag. En helt annen type lasagne enn den med kjøttdeig og tomatsaus. En lett og ledig lasagne som gir den jernfattige og omega3-reduserte ny giv. Anbefales på det varmeste! Denne oppskriften er nok til en stor ildfast form og 4-5-6 voksne, avhengig av hvor sultne dere er.
Dette trenger du:
4 halvfrosne laksefileter á 125 gram (=500 g)
50 g smør (til ostesaus)
1 dl hvetemel
1 liter melk
2 dl revet parmesan
1 ts salt
pepper
400 g frosen spinat
3 fedd hvitløk
1 ss smør (til spinaten)
1/4 ts muskatnøtt
salt og pepper
9-12 lasagneplater
ost til å ha på toppen
Dette gjør du:
Begynn med å lage ostesausen:
Smelt smøret, rør inn hvetemelet og spe på med melk litt etter litt. La den koke i 5 minutter for å få bort melsmaken. Tilsett revet parmesan, pluss salt og pepper og ostesausen er klar til bruk.
Spinaten:
Tin spinaten i en kasserolle, tilsett finhakket hvitløk, smør og krydder og la det koke i noen minutter.
Laksen:
Se til at laksen er skinn- og benfri. Skjær halvfrosne filéter i tynne skiver på langs.
Smør formen, legg ostesaus nederst, siden dette med tre gjentagelser: lasagneplater, laks, spinat og saus til sist. Ha ost på toppen.
Lasagnen steikes i 35 minutter på 200 grader. Nyt!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar