fredag 19. september 2014

piffin eller mufza?

Jeg skal på tur i det fri i helga og har i den sammenheng bakt... JA DET ER SPØRSMÅLET! Kjære lesere, kan dere hjelpe med å bestemme navn på bakelsene? Det var altså i sommer at jeg bakte pizzasnurrer til ei god venninne (hei Bella) og tenkte "hmmm dette er veldig godt men samtidig mye kliss og søl både å lage og spise". Så tok jeg tanken videre og kom fram til at hvis man baker flate små-pizzaer så faller fyllet ofte av men muffins, det må være en bra utforming for små pizzaer! Så jeg tok forkléet fatt (løgn), satt en fin hvetedeig med litt havregryn og sammalt hvete og brukte tomatsaus som jeg hadde laget tidligere og frosset ned. Jeg kjevlet ut deigen så den var 5-6 mm tykk og stakk rundinger ut med et desilitermål (etterpå brukte jeg lokket til en teboks for å få dem større). Første runde forstekte jeg de små bunnene i 5-6 minutter men da hevde de mot midten så jeg var ikke helt fornøyd med dét. Det resulterte i at jeg lagde bakelsene litt større og tilsatte saus, ost og oregano før de ble stekt, så fikk de heller stå litt lengre.

DETTE ble en suksess! Jeg spiste fem små til lunsj i går. Kjempegode. Søler ikke.

Men når det er pizzamuffins, er det da piffins eller mufza'er? Kom med innspill i kommentarfeltet!





Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar