mandag 26. mai 2014

Maratonkvinnen...

... er det som Nadja Hasnaoui blir kalt av Dagbladet ettersom hun leder TV2s maratonsending 17. mai. Ikke alle spørsmål lar seg besvare lite seriøst av meg men jeg gjør mitt beste :-)Hvordan er livet om dagen? Forsommeren gjør underverker for velværen. Det samme gjør det faktum at det er færre kveldsaktiviteter, flere fridager og at sommeren og ferien er veldig nær!
Hvordan feires 17. mai? I år ble 17. mai feiret hjemme på Lyngseidet med gudstjeneste, tog, marsjering, spilling, softis og konsert på kvelden på ærverdige Solhov. Jeg tror det er alderspoeng inne i bildet når jeg sier at jeg har fått mer sansen for mindre feiringer i løpet av de senere årene!
Hva er den største utfordringen? I år var det å holde seg varm i sterk vind med regnbyger.
Hvordan holder du en hel maratonsending? Å spille i korps er også en maraton. Man girer seg opp og lar det stå til, så tar man hvilen på sikt. Korpset jeg spilte i i Tromsø begynte (begynner) 17. mai med storstilt frokost kl 0700 og spilte nær sagt uavbrutt fra litt over åtte om morgenen til sekstiden på kvelden. Man bare holder det gående :-)
Hva er det første du gjør når kameraene er skrudd av? Puster ut og tar av skoene!
Hva slags forhold har du selv til 17. mai? Dagen rører ved noe dypt inni meg; kampen som våre forfedre hadde for de rettigheter som vi tar for gitt i dag. Den kristne arven som grunnloven og landet vårt er bygd opp på. I tillegg er det faktisk ikke lenge siden Norge var okkupert og våre fedre faktisk måtte kjempe. Les gjerne blogginnlegget mitt "En helt" fra september 2013 om en ekte helt. I tillegg finner du en lenke der fra brevet som helten min skrev til sin mor etter å ha feiret 17. mai i Bergen i 1945. DET må ha vært litt av en festdag, det!
Hvordan feirer du når du ikke jobber? Jeg jobber ikke på 17. mai, dummen :-) Jada neida, en eneste 17. mai de siste årene har jeg latt være å spille i korps og det føltes faktisk bare helt feil :-)
Noe du alltid må ha for å få 17. mai-følelsen? Bunaden på og spise softis med sur jordbær! Pluss å spille i korps da.
Hva provoserer deg? Hallå dette svarte jeg jo på i et annet intervju..! Urettferdighet!
Hva er ditt sterkeste barndomsminne? Jeg kan ikke forstå at ett minne skal kunne være sterkere enn et annet. Er de ikke minner alle sammen? Men jeg husker da Gro ville leke frisør (jeg var nok under to år og hadde bare sånne tynne fjun på hodet). Jeg husker at Tone brukte å låse seg inn på badet sammen med venninna si Monika bare for at jeg skulle lure på hva de gjorde der inne. Jeg husker at Raisa, Berner Sennenhunden vår var verdens beste venn og verdens beste bamse å klemme på. Jeg husker ferier i Telemark. Husker å måtte gå til skolen i all slags vær. Husker en gang jeg vasket trappa og så mista søppelbøtta ned trappa etterpå (skandale!). Husker å invitere begge hundene opp i senga mi natt til julaften for det var jo jul tross alt men det ble veldig liten plass til meg da (og veldig varmt) så det var en barmhjertig tanke som jeg angret på. Husker at bestefar-i-Telemark manglet noen fingre og at det luktet stramt i huset hans. Husker dagmammaen min Jenny sin kanin Buster som var ett år eldre enn meg og svart og hvit. Husker forresten tallerken som Jenny ga meg middag på, det var en grå barnetallerk med togvogner i vinrødt rundt kanten, temmelig stilig. Og så videre og så videre.
Siste spørsmål - Hvis himmelen fantes, hva ville du likt at Gud sa idet du ankom? Ja nå finnes jo både Himmelen og Gud på ordentlig. Jeg vet ikke om det er så mye som trengs å sies bare jeg møter en åpen fadersfavn.Og med dét takker jeg for meg i kjendislivet :-)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar