lørdag 26. januar 2013

Gourmet Lyngen

Jeg vil slå et slag for mine sambygdinger som viser kremmerånd, innovasjon og stå-på-vilje. De har startet opp firmaet Gourmet Lyngen og foredler kjøttprodukter av dyr som har levd det gode liv i Lyngsalpene. Kom ikke og si at kvaliteten IKKE er bedre på produkter nordfra. Jeg nevner i fleng;
- Vannet er ISkaldt, glassklart og smaker nydelig godt
- Fisken vi spiser er sjølfiska, har svømt glade dager på dypt vann og er superfersk
- Bær har vokst saaaakte men fått sol, ihvertfall dagslys både dag og natt hele sommeren og er veldig søte og gode. Du har ikke levd før du har spist nordnorske jordbær
- Kjøttproduktene fra Gourmet Lyngen kommer av dyr som har beitet fritt i ren luft, spist deilig grønt gress og hatt glade dager i Lyngsalpene. Du vil komme til å smake gleden, jeg lover.

Da jeg var hjemme i Lyngen i jula hadde pappa kjøpt inn et utbeinet fenalår fra Gourmet Lyngen. Det er altså et fenalår hvor beinet er tatt bort sånn at du kan skjære i kjøttet som om det var ei tørka pølse. Jeg liker fenalår. La meg si det slik, jeg fikk sansen for dette produktet.

På Prix på Lyngseidet selger de selvsagt Gourmet Lyngen-produkter og gleden var stor da jeg, i romjula, fant dette produktet. I og med at beinet er tatt bort, er fenalåret vesentlig smalere enn et tradisjonelt et, noe som passet en stappfull koffert utmerket.Få tak i dette produktet, folkens. Jeg har bare én bokstav å si: Mmmmmmmmmmm!!!!

I tillegg vil jeg bare slå et slag for og rose Kirsti Sollid og gjengen som har jobbet steinhardt og målrettet og fått dette flotte firmaet opp på beina. Jeg er så stolt! Jeg har kjøpt lammesteik fra Gourmet Lyngen på Smart Club på Alna her i Oslo og spankulerte mot kassa med stolte skritt, litt som om jeg håpet at noen ville spørre om jeg kom fra Lyngen og jeg skulle nikket overbevisende.

Handle lokale produkter! Heia gründerspiriten!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar