mandag 7. januar 2013

Nyttårshelg i Praha

Du flyr til Praha og tar buss inn til sentrum. Du går av ved togstasjonen. Det første som møter deg er en himling og utsmykning som du ikke ser noen steder i hjemlandet. Dette lover godt. Og det er bare stasjonen. 
 

 Din gode venninne veileder deg til en koselig restaurant hvor hun alltid spiser med sin familie når de er i storbyen. Prisen for en god middagsporsjon (både i smak og størrelse) pluss en halvliter juice er under NOK 50.
 

Det er fremdeles full fart på julemarkedet nede i sentrum selv om romjula er på hell. Og tydeligvis er det flere turister enn undertegnede som har tenkt at dette var en passende tid å ta turen.  
 

Sitat Lars Bremnes (om å være på Europa-tur) -
"Det e kirke som gjør dæ stum ei stund".  


"Det e breie gate å vandre i
som du ikkje finn nedi boka di" 
(og et fantastisk fullmåneskinn 
men det har ikke Han Lars sagt 
noe om i akkurat denne sangen) 


Mmmmmånen - hello moon! 


En liten bakgård med et par kanoner?!


Nydelige små trikker - tramways - som tar deg hvor som helst på kryss og tvers i Praha mens du sightsee'r og hviler beina. 


Fantastisk gudstjeneste i lutherske St Michael. Fin, liten engelskspråklig menighet (som også har tsjekkiske gudstjenester) og en fin LCMS-pastor.


"Gamle, kjente tårn og brue
Har du knipsa nord og ne
Men nå'n bilda lar sæ fremkall
Kun i hjertet ditt et sted" (og sistnevnte setning brukes OFTE i vår familie. Hei Gro!) 
 

Én øl, 0,33. Men tilgjengjeld en veldig god og tsjekkisk en :-
 

Så har vi kommet til nyttårsaften og en slags karaoke med youtube. 
 
 
Masse deilig fingermat, nok for alle som stakk innom. 

 
Og når klokka nærmer seg tolv så må man ut og skue bøttevis med penger bli skutt opp i skyene og oppløst i røyk! 

 

Praha fargelegges med fyrverkeri 


Og her har du hele nyttårsgjengen; min venninne Aniela, hennes venninner - våre verter for helga - Naty og Bara, noen av deres venner, noen av vennenes venner og noen av vennenes venners venner. Du skjønner tegninga. Er man kristen så har man flere venner enn man er klar over ved første øyekast. Her var tsjekkere, slovakere, russere, armenere... Og ei norsk :-) 
 

Da var nyttårsaften feiret såpass grundig at det nye året ikke hadde noe annet valg enn å innfinne seg. Godt nytt år! PS! I tillegg til disse tingene så ble det svømming på 1. nyttårsdag men DE bildene lar seg visselig bare fremkall' i hjertet ditt et sted.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar