fredag 17. august 2012

Man kan ikke like sushi

I dag innvilget jeg meg en utskeielse; på vei fra jobb stakk jeg innom Økern Sushi og kjøpte alldeles ferdiglaget middag. Jeg gjør ikke det så ofte. Jeg er en vettig husmor som lager ordentlig middag og nok til både meg og gjester og til lunsj til dagen etterpå men i og med at det er fredag (freddaaaaaan!) i dag så trenger jeg ikke å lage mat til lunsj til i morgen og dermed ble det sushi. Jeg hadde glemt hvor godt sushi er. Ikke at det er godt men HVOR godt på god-skalaen det er.

Her gjør tittelen på innlegget seg gjeldende. Jeg vil nemlig hevde at det er komplett umulig å like sushi. Trodde du at du leste feil; at det er umulig å mislike? Jeg gjentar. Man kan ikke like sushi. Men la meg forklare for deg. Det er nemlig slik at hele verdens befolkning kan deles inn i kun to kategorier:
Kategori 1 - De som elsker sushi
Kategori 2 - De som enda ikke har begynt å elske sushi


Men man skal jo ikke ta alt for god fisk (aldri har det uttrykket passet bedre). Det finnes sushi som er litt mindre elskverdig enn annen sushi. Den som ikke er like god. Men du og du, på Økern Sushi fikk jeg meg en smaksboost!

Jeg tok maten med meg hjem, satt meg godt til rette på verandaen, med solbriller på og vendt medsols. Åpna boksen, så fornøyd at det så veldig lekkert ut. Knekte spisepinnene fra hverandre og tok en liten bit ingefær i munnen. Der var fyrverkeriet i gang! MMMMM!!! Wasabien ble æret med en rennende nese og hver eneste sushibit var fersk, lekker, smaksrik og til behag. Åh, da kjenner man at man lever!


Jeg er av dem som oppdaterer bloggen når det er noe jeg har lyst til å si og ikke oftere. Jeg liker å se tilbake på mine tidligere innlegg, nikke og smile. Stå inne for det jeg skrev da. De fleste dager kvalifiserer ikke til blogginnlegg. De innleggene ville i såfall blitt omtrent slik: Sto opp. Var trøtt. Dusjet. Sprang til bussen (det tar 1-2 min å gå til bussen men jeg går aldri, jeg springer). Var på jobb. Dro hjem. Syslet med noen saker. La meg.

Der ser du, det kvalifiserer ikke til blogginnlegg.

Men i dag.
I dag vil jeg at dette skal bli stående for verdensveven:
Sushi elskes.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar