mandag 21. mai 2012

Forandring

Når folk sier "be the change you want to see in the world", kjenner jeg en tung byrde på mine skuldre. Det var visst Gandhi som sa det. Han kom et lite stykke på vei men han klarte det ikke fullkomment. Alt burde vært så mye bedre. Verden burde vært et vakkert og godt sted. Ondskap skulle vært utryddet og hvis evolusjonistene hadde hatt rett ville det nok vært det.

For min egen del burde jeg unngått å kaste bort sekunder, minutter, dager, uker, måneder og år av livet mitt på ting som ikke er av betydning. Slutte å se på TV. Jeg burde blitt president og vegetarianer og menneskerettsforkjemper. Jeg burde gjort mye mer. Hjulpet alle jeg så på min vei. Jeg burde sovet nok, trent en hel masse, elsket smakløs og supersunn mat og involvert meg i alt (og alle?!) som ikke er som det skal. Jeg burde sørget for at alle mennesker har det bra.

Det er så mye jeg burde. Men jeg ser ingen forandring. Jeg er den samme. Du er den samme. Verden er den samme, bare enda litt kaldere og ondere for hver dag som går. Jeg klarer ikke å være den forandringen jeg burde ha vært. Det gjør ikke du heller.

Alt mitt stress ovenfor dette kunne heldigvis legges bort da jeg leste følgende setning fra en amerikansk blogg jeg følger: You don’t have to change the world. Christ already did that for you. Trykk på linken hvis du vil lese den bloggen du også, den er bra.

For, surprise surprise; livet ditt kommer ikke til å bli helt sykt bra. Du kommer ikke til å få noen gate oppkalt etter deg. Du kommer til å oppleve sykdom, skuffelser, rynker og til sist død. Om tre generasjoner maks er du glemt. Men du trenger ikke å forandre verden. Den er evig forandret. Den onde er enda i sjokk etter at Kristus "har klätt av väldena och makterna och förevisat dem offentligt, när han på korset triumferade över dem." Jeg måtte bruke den svenske Folkbibeln-oversettelsen for jeg elsker den, særskilt dette verset fra Kolosserbrevet 2:15. "När han på korset triumferade över dem."

Der har vi forandringa. Den forandringa kan du la forandre deg.

Också er har han gjort levande med Kristus. Vers 13.

2 kommentarer:

  1. Ja! Lenge siden du skrev dette, Silje, men likevel er det så aktuelt! Kjenner jeg har akkurat samme tankene:) - og takk og lov at Kristus har redda verden allerede! (bare vi ikke lar det sy puter under armene våre så vi lener oss tilbake og ikke gidder gjøre noe. Men vi MÅ ikke, og det er i det den fantastiske friheten er å finne! Halleluja!) - friheten til å gjøre fordi vi KAN!

    SvarSlett
  2. Takk for en fin kommentar, Amalie! Vi tenker i samme baner om disse tingene. Som det står til sist i innlegget ovenfor, Der har vi forandringa (i Kristus). Den forandringa kan du la forandre deg.
    Jubel :-)

    SvarSlett