lørdag 12. mai 2012

ELGFAST

I flere måneder har det vært planlagt jentetur til Tønsberg 12. mai. Det var den ene lørdagen som alle (opprinnelig et følge på fem men antall oppmøtte endte på tre) kunne. Billettene var kjøpt og alle andre elementer i Oslohverdagen var planlagt med utgangspunkt i at 12. mai skulle vi på jentetur til Tønsberg.

Men så kom denne beskjeden da; at det var en elg i Oslotunnelen. Vi ble elgfaste på Nationaltheatret. Vi kunne se langt etter Tønsberg ettersom vi skulle reist kvart på elleve men til og med kvart på to-toget var innstilt. Det ville blitt for lite tid å dra senere. Det var bare å ta seg mot Oslo S for å få billettene refundert.


Vi fikk ikke stå nede på perrongen mens jakta foregikk og dermed måtte vi lage egne elgbilder mens vi ventet og ventet.


Her går representanter for Oslo brann- og redningstjeneste ned på perrongen og sporet sammen med en geværmann fra Viltnemda. They're going down there! Actionstemning. Vi ventet på lyden av skudd og lukten av asfalt-elg. Men ingenting. Ikke en eneste klov synlig. Ingen gevir til å ha på peishylla. OK da, jeg var veldig fornøyd med å slippe å komme så nært innpå elgslaktinga. Det er jo utrolig i seg selv at det går an at en elg kommer spaserende 1) inn til Oslo 2) kommer seg på togskinnene 3) stikker inn i den tunnelen som er 4) at det tar et par timer før man har løst saken i en tunnel som umulig kan være mer enn 1 km lang.


Sondre Lerche var også elgfast.


Det ble altså ingen Tønsbergtur på oss. Men det ble litt handling, lunsj på Ricebowl (mmm) og dessert på Ben & Jerry's som har verdens beste is. Ikke en dårlig erstatning!

Til tross for at vi ikke kom oss til Tønsberg som planlagt hadde vi en fin og veldig begivenhetsrik dag. 

Ikke avbildet:
- Vi ble intervjuet av TV2 men det ble ikke vist. Vi var ganske fornøyde med at vi unnslapp :-)
- Mann i vill dans inne på t-banen med medbragt musikk
- Kristine ble "tatt" i kontroll på t-banen med gyldig NSB-billett som ble avvist (men det ordna seg) 
- Verdens hyggeligste NSB-ansatte som hjalp oss på Oslo S og som holdt på å le seg skakk da vi snakket om elgen ("jeg trodde noen hadde en tull, ikke sant! Men så så jeg på internet og da så jeg at de ikke hadde en tull!! hahahaha!")
- Cathrine kjøpte ei knall rød lue så det blir enklere å få øye på henne i store folkemengder

Dagen ble avrundet med kaffe, film, punsj og litt sjokolade hjemme i sofaen hos meg. Og alle var enige om at det hadde vært en fin dag.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar