Bellas fudgekake
Kakebunnen:
200 gram smør
3dl sukker
2 egg
1 dl kakao
4 ts vaniljesukker
2 dl hvetemel
1 ts bakepulver
Glasuren:
2 dl kremfløte
2 dl sukker
2 ss sirup
100 g mørk kokesjokolade
100 g smør (skal ikke smeltes)
1.   Kle en langpanne, ca 35 x 20 cm, med bakepapir 
2.   Smelt smøret i en kasserolle 
3.   Rør ned sukker og egg i smøret 
4.   Bland sammen de tørre ingrediensene i en bolle og bland det så i smørblandingen 
5.   Hell røren i langpannen og stek kaken i 175°C i 15-20 minutter 
6.   Dra forsiktig av bakepapiret. (Om kakebunnen sitter fast i bakepapiret, legg en fuktig handduk over kaken en stund så går det lettere å ta bort papiret) 
7.   Avkjøl kakebunnen
Fremgangsmåte, glasuren:
8.   Bryt sjokoladen opp i biter og bland alle ingrediensene i en kasserolle bortsett fra smøret 
9.   La dette koke til det tykner, ca 10-15 minutter 
10. Ta kasserollen av platen, del det kalde smøret i biter og rør ned i den varme glasuren 
11. Bred glasuren over kaken og la den stå kaldt for at glasuren skal stivne 
12. Skjær opp kaken i ruter eller server den hel
........
13. Nyt
14. Nyt mer
15. Det er sannsynligvis fritt for kaffe. Trakt mer. 
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar