tirsdag 30. desember 2014

Årskavalkade 2014

Kjære venner og bekjente, i anledning at året 2014 er i ferd med å ebbe ut, skriver jeg tradisjonen tro noen ord. Ikke fordi livet mitt er merkverdig og spennende men fordi det er greit å gjøre opp en liten status når kalenderen skifter blad nok en gang. Jeg er takknemlig for gode venner, hyggelige kolleger, en trofast familie og nye bekjentskaper.

Jeg bor fremdeles på samme adresse i Oslo (ab9-0664 altså).
Jeg jobber fremdeles i Siemens.
Jeg er stadig på reisefot.
Jeg er fremdeles aktiv og engasjert i Messiaskirken.
Jeg er fremdeles med i Vestre Aker Musikkorps og har også i 2014 vært leder for nissekomitéen.
Jeg er fremdeles engasjert i styret og veldig glad i de europeiske Corpus Christi-konferansene. 
Jeg er sånn cirka den samme som før.

I skrivende stund er jeg hjemme i nord og har nytt gode dager sammen med familien. Det har vært tid til å koble helt av, strikke mange masker, treffe venner og kjente, ta en tur med finhunden, lage mat og nyte den sammen med gjengen her. Med brorparten av familien som sykesøstre (tog du 'an?) blir jula en stadig ventetid på at alle skal ha fri samtidig en dag og plutselig lykkes det. Det er stas.

2014 begynte med at vi flyttet inn i flunka nye kontorlokaler på jobb. Det var staselig men også en kald opplevelse. Det er stadig til tider en kjølig opplevelse men man har tross alt lært og har både ullskjorte og ulljakke parat i skapet. På jobb har jeg fine kolleger og både spennende og mindre spennende oppgaver. Er ikke det en grei beskrivelse av arbeidshverdagen til de fleste av oss? Jeg er stadig glad i arbeidsplassen og en stolt medarbeider.

Jeg prøver å telle over hvor mange overnattingsdøgn jeg har hatt i leiligheta i 2014. Da telles antall besøkende ganger antall netter og jeg endte opp med 113! Neida, du trenger ikke å ringe ambulansen :-) Tror ikke jeg har fått med meg alle men det er sånn cirka rett antall. Jeg liker å ha besøk og så tror jeg sannelig folk liker å komme til meg også. Skulle veldig gjerne hatt et gjesterom men lurer på om besøkstallet ville eksplodert om jeg hadde hatt det. Om hver gjest hadde lagt igjen en hundrings pr natt, kunne jeg vel mer eller mindre finansiert det ekstra soverommet på den måten. He he he neida altså, jeg bare leker med tanken. Er stadig takknemlig for å få lage frokost, lunsj eller middag til gode venner som kommer innom. Det blir en del kaffe og gode samtaler som jeg er glad for. Og ikke minst er strakskommende gjester den beste motivasjon til å rydde!

Den største endringen som skjedde i livet mitt i 2014 var at jeg kjøpte bil litt før sommeren. Livets første bil og da måtte det være en helt ny en. Bestilte meg en Renault Clio Dynamique. Rød. Den kjører fint og har allerede vært en tur i Telemark og flere turer i Sverige. Og flere skal det bli :-) Men først må det bli 2015 på kalenderen. Godbilen ser sånn her ut:Tradisjon er tradisjon og her slenger jeg ved et bilde av hvordan jeg tar meg ut. Her speides det ut over en veldig vakker by i vårsola, Barcelona i Spania.Her kommer noen bilder av ting jeg har gjort i løpet av året. Håper ingen føler seg krenket av at de muligens er med på et bilde. Det er mange matbilder. Jeg har tatt bort halvparten av de jeg hadde lastet opp. Men det kommer andre bilder og annen tekst etter mat og drikke :-)

Jeg har laget mat: 
Og så har jeg strikket (mye mer enn jeg har tatt bilde av)


Og så har jeg reist litt: 
 
Vinterkonvensjon med styret i Corpus Christi i Göteborg; gode møter og fellesskap med flotte folk.

Påskeferie med to nydelige Rebecka'er i nydelige Barcelona!Et par turer nordover på forsommeren Supert besøk hos gode venner og en liten faddergutt i midten av ... ja du ser :-)  Det er god plass til mye lykke der. Skulle imidlertid ønske de var naboene mine.

Og så var jeg med på en fantastisk konferanse i Tyskland sammen med en håndfull venner fra Skandinavia og en busslast med amerikanere. Et stort minne for livet!
 Og så kom årets Corpus Christi-konferanse som i år var i Sätila, en liten bygd infor Göteborg.Ny Sverigetur, nytt fintfolk!

Noen leirer som det ikke ble tatt bilde av ...

Fjellvandringshelg på Finse 


Langhelg i Amsterdam med ei god venninne på et Secret Escape-hotell!

Og siste begivenhet som kan nevnes for 2014 er at mamma og pappa har "stådd 'an av" med hverandre i 40 år i tykt og tynt og kunne feire rubinbryllup i desember.Året har kommet til en ende. Hver og en av oss eier verken vissheten om en morgendag eller en gårsdag, men et nu. Vi eier en sjel og et ansvar for den. Vi ser at livet er skjørt selv om mange av oss unge kan tenke at de er udødelige. Vi har gjerne enorme forventninger til livet, til velgang og fremgang, lykke og beundring. Så ser vi at vi blir stadig mer rynkete og flapsete i kantene. Hvor blir ungdomstiden og fremgangen av? Har vi gått oss fast i hverdagens rutiner og gråfarge? Mangler vi retning, mening og redning? Jesus er svaret. Jesus er veien. Jesus er redningsmannen. Han er advokaten, stedfortrederen, forløseren, kongers konge og vår bror.

Jeg vil minne om et vers fra en svensk bibeloversettelse, fra Salme 73, vers 28:
Att vara i Guds närhet är lycka för mig. Jag tar min tillflykt till Herren Herren, för att kunna tala om alla dina gärningar.

Takk for i år, dere fine mennesker som har betydd noe for meg. 

1 kommentar:

  1. Herlig å lesa og sjå :) Du som vi føle vi stagnere, men kvar dag e virkelig ei uåpna gåve, spesielt når vi ser bakover. Ønsker deg alt godt, og håper vi ses like ofte som i 2014. CS

    SvarSlett