mandag 28. juli 2014

Den dagen korv stroganoff kom til Tigerstaden

Jeg kom fra jobb i ettermiddag, spiste en liten pinneis fordi det fremdeles er temmelig varmt og jeg hadde sykla hjem fra jobb med jakke på.. svett ... Ihvertfall. Satt og lurte på hva jeg skulle lage til middag. Tenkte å la teknologien jobbe litt for meg og dro frem appen "Arla Köket" (tre avsporinger: 1. Arla er den svenske ekvivalenten av Tine i Norge. 2. jeg har fått denne appen anbefalt av et rejält husmorfruentimmer så jeg hadde min fulle tiltro til at den kom til å levere. 3. jeg kan ikke forstå at de skriver det i to ord eller i det minste ikke slenger en bindestrek mellom meeeeneh). Jeg trykte på Top 25-lista på appen og fant (nest nederst) korv stroganoff. Jaaa, tenkte jeg, korv stroganoff er jo velkjent leirmat fra utallige gode dager, helger og uker i Sverige. I dens rette hjemland er falukorv hovedingrediens men jeg fornorsket oppskrifta og ble fornøyd :-) Dette er en veldig rask hverdagsmiddag men den er kjempegod når man slenger i noen ekstra lekkerheter! Det er ingen grunner til å lage gryterett fra pose.

  
Om du vil lage min versjon, trenger du følgende og får i retur middag til 3-4 pers:

1 pk skinnfrie pølser (jeg valgte den med ekstra kjøtt i, bare ei krone dyrere enn den vanlige og enda bedre)
1 løk
2 vårløk
7 mellomstore champignoner
1 pk hakkede tomater
1/2 pk creme fraiche (ikke light-versjonen for den kan ikke kokes)
en klype sukker
en dæsj salt
et dryss pepper
litt grillkrydder

Tilbehør:
ris og salat

Gjør dette:
Sett risen på kok først for resten går raskere!
Skjær pølsene i biter (gjerne ikke-kjempesmå biter)
Hakk løk, vårløk og sopp
Steik pølsebiter sammen med det som er hakket opp
Tilsett hakkede tomater og creme fraiche, rør forsiktig rundt (akkurat nå angrer du på at du ikke tok forkle på i stad)
Tilsett litt krydder som ramset opp ovenfor
Nå lurer du på om jeg virkelig mente SUKKER?! Ja her er en tommelfingerregel: Alt du har mye tomat i må du tilsette litt sukker for tomat er egentlig veldig surt og trenger en liten balanse. Samme sak med sjokolade og ... hold deg fast... Salt! Alt du har mye sjokolade i, må du tilsette littegranne salt i. Det er jo ikke snakk om en teskjed liksom, men en liten knivodd eller klype bare.
Lag en lekker liten salat mens risen og resten klargjør seg, stroganoffen trenger bare å putre i et par minutter. I dag lagde jeg salat av en pen liten avocado, en tomat og litt fetaost. Ikke vær redd for å bruke litt frukt i salaten; et eple eller en litt mango for eksempel.

Servér! Vel bekomme :-)


1 kommentar: