søndag 16. juni 2013

I love focaccia

Hey, en idé når du baker focaccia: Etter at du har bakt ut deigen og før den får etterheve, trykker du ut hjerter med en pepperkakeform. Når focacciaen er ferdig stekt, trykker du til én gang til for å få trykket focacciahjertene helt ut. Det smelter garantert gjestene!

Når jeg skal bake focaccia, bruker jeg oppskriften fra Damms store bakebok:
25 g gjær
4 dl vann
1/2 dl god olivenolje
1 ts salt
1 dl hakkede, ferske urter hvis du har. Eventuelt et dryss av f.eks. basilikum, oregani, rosmarin og/eller timian
ca 1 l hvetemel

Pynt:
olivenolje
oliven
salt

La deigen for- og etterheve godt, steikes på 225 grader i 20 minutter (kokeboka sier 250 grader i 15 min, noe jeg synes er i heftigste laget).

Focaccia er desidert best å spise samme dag som du har bakt det men de holder seg en dag og to i pose, ikke så veldig mye lenger.

På bakeplata:


Og etterpå, så pent atte!


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar