søndag 23. desember 2012

Julebrev 2012

Lillejulaften er her og det er på tide å skrive noen ord til gode venner. Jeg har et stort nettverk og mange mennesker i inn- og utland som betyr mye for meg. Fra tid til annen bruker jeg krefter på å lure på om dere vet hvor mye jeg bryr meg om dere. Dere i Sverige. Dere i moderlandet Norge om enn på spredte plasser. Dere i Danmark. Dere i land lengre borte. Dere jeg snakker med ofte. Dere jeg ser sjeldent. Dere er i mine tanker alle sammen. Dere gjør meg rik og takknemlig. Det er viktig for meg å si dette helt først i dette julebrevet som er ganske personlig fra meg og til hver enkelt av dere. Dere er gull! 

Året begynte med et brak bokstavlig talt. Med gode venner fra Sverige overvar jeg verdens største nyttårsfeiring på stranda Copacabana i Rio de Janeiro. Reisen til Sør-Amerika var uforglemmelig og fantastisk. Hvis dere leter litt på bloggen her vil dere komme til å finne bilder fra reisen. Selv om nyttårsturen var den mest spektakulære i 2012 så har jeg reist en del. I mars inviterte mamma hele storfamilien med til Provence for å feire at hun rundet 60 år. Det var en fantastisk langhelg som ga mange gode minner og også denne turen kan du finne bilder fra hvis du roter i arkivet her på bloggen.

Av andre familiebegivenheter kan det nevnes at min kjære niese Elise som nr 2 i rekken ble konfirmert på Fridhem Missionsgård i Vännäs i Sverige. Etter flere uker med god undervisning ble hele kullet med fine ungdommer konfirmert og i tillegg til festmiddagen i Sverige ble Elise feiret en stund etterpå hjemme i Tromsø. Fine opplevelser.

I sommer deltok jeg, som flere år tidligere, på den årlige konferansen Corpus Christi (hvor jeg sitter i interimstyret). Corpus ble arrangert i Varberg og er et spennende møtested for networking med andre lutheranere fra inn- og utland, samt at det gir grundig og god undervisning om de bibelske sannheter. I sammenheng med konferansen benyttet jeg (selvsagt) sjansen til å være lengre i Sverige, som er et av mine favorittland. Både Göteborg og Stockholm ble avlagt et besøk og jeg setter stor pris på gode venner også i de byene.

I forbindelse med jobb fikk jeg også til en tur til venner i Sindelfingen som ligger utenfor Stuttgart sør i Tyskland i juli. Det var gode dager hos gode folk.

Planen er at inneværende år skal avsluttes med brask og bram det også men denne gang i Tsjekkias hovedstad Praha. Selv om reisen i fjor vinter var storslått, uforglemmelig og vesentlig lengre enn denne vinterens tur så gleder meg jeg stort til langhelg i Praha neste helg i forbindelse med nyttår. Det kommer forhåpentligvis bilder og oppdatering fra Praha-turen etterhvert.

Nok om reisevirksomhet. I høst ble stua mi pusset opp. Jeg kan ikke si "jeg pusset opp stua mi" for det er ikke helt riktig. Det var et slags barmhjertighetsprosjekt hvor venner og familie trådte til. Mamma og pappa tok ei uke i Oslo (Veldig Snilt!) og reiv den gamle, store, stygge + + + peisen som stod i min lille stue. Min gode venn Hans-Chr. hjalp meg med å bygge opp underlaget og å legge til rette i forkant av at min søster Gro med mann Tor kom ned. Tor som er murmester gjorde en fantastisk innsats og la fliser, murte opp muren og monterte en vedovn som jeg har blitt veeeeldig glad i. Også peis/ovn-prosjektet kan du lese mer om hvis du roter litt rundt her på bloggen. Jeg er utrolig takknemlig for alle som har hjulpet meg med stueprosjektet. Samtidig med at peisen ble tatt bort, leide jeg inn fagfolk som la veggfornyer (det er en slags tykk, glatt, malbar tapet) og Gro malte sånn at det ble kjempefresht og fint. I tillegg var hun interiørkonsulent og fresha opp både møbler og tilbehør. For å gjøre en lang og slitsom historie lang så er jeg superfornøyd med stua mi. Nå gjenstår det stort sett bare å bestemme seg for hva jeg skal ha på veggene. Jeg tar imot innspill!

Jeg har ellers - som vanlig - hatt mye besøk. Primært overnattingsbesøk. Jeg vil gjerne ha et hjem som kan være til velsignelse for flere enn meg og det tror jeg også det er. Et av mine prinsipper er blant annet en stor frokost på lørdager, så sant det lar seg gjøre. Man må servere hjembakt brød, kake, fruktfat og variert pålegg. Hvis jeg ikke husker feil så var det oktober som gikk av med besøksrekorden med 58% belegg på sovesofaen. Når jeg nå går gjennom kalenderen min for 2012 (som jeg må gjøre for å huske hva jeg har gjort og hvor jeg har vært) så er det ganske mange notater om folk som kommer på overnatting. Det er noe av det beste med å bo i Oslo, synes jeg; at det kommer folk innom som trenger litt mat og ei seng før de skal reise videre og på den måten har jeg en mulighet for å holde kontakten med langt flere enn hvis jeg hadde bodd et annet sted.

Litt kultur må jeg nevne forresten. Jeg har vært på flere gode konserter andre kulturopplevelser. Evita var kjempefint. Likeså konserten med Heine Totland og Gisle Børge Styve. Kari Bremnes stod til gull. Ingrid Bjørnov skuffet litt. Mange gode konserter ble spilt med VAM. Jeg tok mamma med på wienervals-konsert i Oslo Konserthus. Fint. Bylivet, folkens. Byliv er kulturliv! Kulturliv er fint.

Hverdagen i 2012:
Ikke store forandringer fra tidligere år:
Jeg bor i samme leilighet (på Brynseng på Oslos beste østkant).
Har samme jobb (i Siemens, Sector Industry).
Spiller i samme korps (Vestre Aker Musikkorps, forkortes VAM).
Går i samme fine menighet (Messiaskirken)
Engasjerer meg i samme nord-europeiske konferanse (Corpus Christi).

Hverdagen går i store trekk med til disse tingene. La meg allikevel trekke ut diverse elementer med større eller mindre interessegehalt.

Dette har jeg kvittet meg med i 2012:
- PEISEN I STUA. Er verd store bokstaver og mye jubel. Se forøvrig første punkt under "Dette har jeg skaffet meg i 2012".
- Et par visdomstenner. Og flere skal ut...

Dette har jeg skaffet meg i 2012:
- VEDOVN I STUA! Er verd like store bokstaver som peisen som ble kastet ut! Kanskje enda større :-) I alle fall årets viktigste og mest varmebringende anskaffelse.
- Sykkel. Den skal brukes mer i 2013 enn den har blitt brukt i 2012. Jeg lover. Jeg nyttårsfortsetter!
- Nytt kamera, hybridkameraet Olympus PEN E-PL5. Det er kjøpt inn nettopp og jeg er meget, meget fornøyd!
- Nytt sofabord. Det var på tide... 
- Oversikt over matutgifter. Nå blir enhver kvittering registrert og jeg innser at jeg gjerne kan handle sjeldnere enn det jeg gjør.
- Mange nye strikke- og hekleprosjekter. Mange av de ferdige verkene ligger ute på bloggen. For tiden strikker jeg på en genser til meg selv.

Oi, jeg reklamerer visst mye til bloggen i dag. Du trenger ikke å lese den. Det er mest bare mine egne memoarer.

Disse stedene har jeg besøkt i 2012 (i alfabetisk rekkefølge):
- Antibes (Frankrike) 
- Bergen (Norge)
- Buenos Aires (Argentina) 
- Curitiba (Brasil)
- Göteborg (Sverige)
- Helsinki (Finland) 
- Haugesund (Norge)
- Iguazú (Argentina/Brasil) 
- Kristiansand (Norge) 
- Lyngseidet (hjemme)
- Nürnberg (Tyskland)
- Posadas (Argentina) 
- Rio de Janeiro (Brasil) 
- San Remo (Italia) 
- Sindelfingen (Tyskland)
- Skien (Norge)
- Stavanger (Norge) 
- Stockholm (Sverige)
- Suttervika (Norge)
- Trondheim (Norge)
- Tromsø (også hjemme) 
- Ulm (Tyskland)
- Varberg (Sverige)
- Vännäs (Sverige)
- Årnes (Norge)


Dere har sikkert andre ting å gjøre i juleinnspurten og jula enn å lese om meg. Jeg er vel egentlig ikke så stor fan av å rope høyt om meg og mitt. La meg gjenta; jeg bryr meg om DEG og vil gjerne høre hvordan DU har det. Hva du gjør med dét er opp til deg :-) Kanskje du kan komme en liten tur på besøk? ;o) Sånn ser jeg ut i år.Jeg må bare si til sist at det er ett som er nødvendig. Velg den gode del som Jesu venn Maria gjorde. Jeg vil la de siste ordene i innlegget være dette velkjente, eldgamle, gjentatte og fremdeles gyldige utsagnet:


Jesus er veien, sannheten og livet.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar