fredag 20. juli 2012

Strikket babykjole / toveiskjole


Denne babykjolen ble strikket i vår men jeg har ikke lagt den ut her før nå i og med at den ble overrakt mottakeren i helga som var da jeg besøkte noen venner i Tyskland. De er ikke tyske forresten, de er norske og amerikanske. Og veldig hyggelige. Mer om konsekvensene av besøket kommer i et eget innlegg. Den som har lever får se.

Tørre fakta om kjolen:
- Oppskrifta har jeg kjøpt fra Pickles. Den er strikket i størrelse 6 mnd. Du kan hente oppskriften for 3-4 år gratis HER eller du kan gå til samme side og kjøpe oppskrifta på samtlige størrelser for en billig penge.
- Garnet som jeg brukte for å strikke den er Drops Merino Extra Fine (med et så langt navn er jeg fristet til å slenge på et Yo Hip Ho). Det er et utrolig godt garn å strikke med, 100% ull men kan maskinvaskes på 40 grader.

Du kan se bilder av kjolen nedenfor  - jeg må bare si det i og med at jeg har så mye tekst først!

Det som er veldig kult med denne kjolen er at hver side har sin hovedfarge. Skjørt-delen av kjolen altså. Denne delen er strikket med patentstrikk. Hvis du er en utålmodig sjel så må du finne deg noe annet å gjøre - patentstrikk funker sånn at det tar dobbelt så lang tid å strikke noe som det ser ut som fordi du slipper ned annenhver maske på hver eneste omgang. Det vil si at denne relativt lille kjolen tok vinter og votter å strikke ferdig. Men se så fin den ble! Den heter toveiskjole fordi man, etter at den er alldeles ferdigstrikket, kan velge hvilken side man skal bruke den på. Jeg synes det er veldig stilig at det blir et slags foldeskjørt-preg på den. Forresten så måtte vi (kjære søster Gro og kanskje litt jeg) strikke selene lengre enn hva som stod for ellers ville det blitt problemer med å få et babyhode gjennom åpningen. Jeg vil presisere at jeg har strikket hele kjolen. Det å sy den sammen der oppe, derimot, måtte det sterkere skyts til for å klare og da ble strikke- og monterermester Gro leid inn. Hun utførte jobben med bravour. Det er bare å kontakte henne om du trenger håndarbeidshjelp. Om det er riiiiiktig små saker som krever nøyaktighet og tålmodiget av en annen verden kan du ringe søster Tone også. Hun pleier å reparere smykkene mine som går i stykker. Det som er kult, er at de både er søstrene mine og er sykepleiere, eller som de sa før; søstre. Nå vet du!

Tilbake til saken. Her er toveiskjolen i bilder. Forresten, den hvite stripa på magen har jeg kommet på helt sjøl, den er ikke med i oppskrifta ;o)Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar