lørdag 26. april 2014

Kaldwok (kald det det du vil)

Jeg synes det er vanskelig å finne nye grønnsaker og deres maksimale potensiale. Altså, jeg finner dem jo. De vokser i butikken der alle andre grønnsaker og frukter vokser. Jeg har turt å slenge jordskokk i potetstappa og mener det var innertier. Jeg har kommet opp med bursdagssalaten bestående av tomat, granateple, fetaost og babyspinat.
Men jeg mener, gulrot. Alle vet hva gulrot er. Man kan raspe gulrot, koke den, lage stuing og til og med steike den i wok. På nittitallet kom dagaen ingen hadde trodd skulle se dagens lys; det gikk til og med an å lage kake av gulrot! Og for en god kake! Så har vi poteten. Druene. Ja du forstår. Men hvilke grønnsaker er verd å kjøpe selv om man ikke kjenner dem så godt? Hvilke gamle travere kan brukes til spennende matretter og fungere sammen med nye venner?
I dag står det en slags svinekotlett-filet på middagsbordet her sammen med ris og noe som jeg ikke vet hva er. Altså, jeg har jo laget det og vet hva det består av. Det kan hende det er en salat men jeg vet liksom ikke, føler den mangler grunnfjellet som salater består av, nemlig salat (ruccola, isberg, spinat eller den gode gamle kinakålen). I dag har jeg valgt å servere meg avocado, paprika, squash og granateple som tilbehør. Granateple er jo grannalt godt og sunt og superlekkert! Jeg kaller dette tilbehøret kaldwok for det føles mer som wok enn salat selv om alt er flott rått. Men nå lurer jeg på om ikke dere kan være med på en dugnad der vi kommer opp med hvilke frukter og grønnsaker vi kan forfriske litt kjedelige måltider med og bruke på nye måter? Grillet blomkål? Fennikel på brunosten? Smørdampet mango? Eller ikke? Kjør debatt!


1 kommentar:

  1. nå er jo ikke det her grönnsaker akkurat, men noe som er fryktelig godt og veldig sunt er å bytte ut ris og pasta med matkorn, kamuthvete, mathavre og godsaker i samme kategorien, hva det nå kan hete alt sammen. tipp topp mat! ellers har jeg også lyst på mer grönnsakstips, så kjör på folkens :)

    SvarSlett